Pályakezdő gyakornokok foglalkoztatása a Polgár és Csege COOP Zrt-nél

Kedvezményezett neve:

POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe:

Pályakezdő gyakornokok foglalkoztatása a Polgár és Csege COOP Zrt-nél

Szerződött támogatás összege:

 5 995 155,- Ft

A támogatás mértéke:

100 %

A projekt tartalma:

A POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zrt. 5 995 155Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. A 100%-os támogatási intenzitású projekt keretében 2 fő gyakornok foglalkoztatása valósult meg.

 

A Polgár és Csege Coop Kereskedelmi Zrt. tevékenysége több évtizedes működésre tekint vissza. A társaság 2007. július 1-től működik Polgár és Csege Coop Zrt-ként. Az Észak-Alföldi régióban 3 megye találkozásánál, 9 településen, összesen 54 üzlettel rendelkezik, amelyek az országos Coop üzletlánc tagjai.

A telephelyek nagy száma miatt a vállalkozás jelentős foglalkoztató, és nagy szerepe van a gyakorlati szakképzésben is. A tanulók gyakorlati képzése 2007 óta folyamatos, átlagosan 10-15 fő tanuló részvételével.

A projekt keretében a gyakornokok 9 hónapon keresztül mentorok koordinálásával sajátították el a szakmai elemeket. A gyakornokok munkavégzéséhez kapcsolódó infrastrukturális feltételek megteremtését is megvalósította a cég. A fejlesztés eredményeként a munkavégzésükhöz kapcsolódó eszközök kerültek beszerzésre. Megvalósult 2 fő pályakezdő gyakornoki foglalkoztatása. A gyakornoki munkahelyek kialakításához, és a gyakornokok foglalkoztatásához szükséges eszközök is beszerzésre kerültek. Ezen belül 1 db 1400 l kétajtós hűtőszekrény, 2 db 700 l hűtőszekrény, 1 db 120 l fagyasztóláda, 1 db 300 l üvegajtós fagyasztó vitrin és 2 db 98 l pultra helyezhető fagyasztó vitrin továbbá 1 db lézernyomtató és 1 db vonalkód nyomtató kerül beszerzésre. A projekt hozzájárult a gyakornokok szakmai gyakorlati ismereteinek növeléséhez, a megszerzett munkatapasztalattal javultak munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk. Az ágazatban tapasztalható munkaerőhiány miatt a gyakornokokkal hosszú távon számolt a vállalat. Az általuk foglalkoztatott gyakornokok korszerű körülmények között szereztek munkatapasztalatot, hozzáértő szakmai támogatás mellett sajátították el a szakmai fogásokat.

A projekt befejezési dátuma:

2019.04.30.

A projekt azonosító száma:

GINOP-5.2.4-16-2018-03341