Napelemes beruházás a Polgár és Csege Coop Zrt. Polgár Deli utcai telephelyén

Kedvezményezett neve:

POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe:

Napelemes beruházás a Polgár és Csege Coop Zrt. Polgár Deli utcai telephelyén

Szerződött támogatás összege:

2 160 000,- Ft

A támogatás mértéke:

100 %

A projekt tartalma:

10,8kW-os napelemes rendszer beszerelése és telepítése

A projekt befejezési dátuma:

2020.12.03.

A projekt azonosító száma:

GINOP-4.1.3-19-2020-01928

Sajtóközlemény

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULT A POLGÁR ÉS CSEGE COOP
KERESKEDELMI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG
NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE
 2021 I 02 I 10

 

A POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2020. júniusában 2,16 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati kiíráson. A beruházás során napelemes rendszer telepítése valósult meg.

A fejlesztés célja a 4090 Polgár, Deli Mátyás utca 1. szám alatt található telephelyünk épületének az üzemeltetési költség csökkentése. A fejlesztést követően elektromos áramigényét megújuló energiával (10,8 kW teljesítményű napelem rendszer) csökkentjük.

A megújuló infrastrukturális beruházás célja, hogy a folyamatosan növekvő volumenű, szükséges villamos energiát cégünk környezetbarát módon és gazdaságosan szerezze be. A csúcstechnológiát képviselő eszköz gyors megtérülési idejének köszönhetően a kezdeti nagyobb volumenű beruházás hamar megtérül. A fejlesztés cégünk mindennapi működését gazdaságosabbá teszi, az alacsonyabb működési költségek lehetőséget adnak cégünk fejlesztésére, mind technológiai, mind a humánerőforrás területén.

A következő években is szeretnénk beruházni, fejleszteni, elsősorban a géppark megújításával. Fontos célunk a vásárlókkal való foglalkozás színvonalának emelése, a kapcsolattartás erősítése is.

A megvalósult fejlesztéssel üzemeltetési költségeinket, havi kiadásainkat tudjuk szignifikánsan mérsékelni az energetikai jellemzők javításával. Vállalkozásunk hosszú távon hozzájárul a CO2 terhelés javításához, ÜHG kibocsátás csökkentéséhez, a környezettudatos szemlélet erősítéséhez, egyúttal növeljük a hazai megújuló energia hasznosítás arányát. Jelen pályázat cégünk részére olyan beruházást tett lehetővé, melynek eredményeképpen a telephelyünkön használt meglévő és új elektromos gépek egyre növekvő energia használatát, és az ezzel járó magas kiadásokat tudjuk a jövőben csökkenteni, ill. részben megszüntetni.

 

„A projektről bővebb információt a www.polgarcoop.hu oldalon olvashatnak.”

 

További információ kérhető:
POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zrt.

E-mail: polgar.coop@t-online.hu