• b1.png
  • b2.png
  • b3.png

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULT A POLGÁR ÉS CSEGE COOP KERESKEDELMI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE

Sajtóközlemény

 

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULT A POLGÁR ÉS CSEGE COOP

KERESKEDELMI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE

 

2021 I 10 I 28

 

A POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2020. júniusában 1,62 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében a „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati kiíráson. A beruházás során napelemes rendszer telepítése valósult meg.

 A fejlesztés célja a 4090 Polgár, Hősök utca 10.A. ép. alatt található telephelyünk épületének az üzemeltetési költség csökkentése. A fejlesztést követően elektromos áramigényét megújuló energiával (8,1 kW teljesítményű napelem rendszer) csökkentjük.

 A megújuló infrastrukturális beruházás célja, hogy a folyamatosan növekvő volumenű, szükséges villamos energiát cégünk környezetbarát módon és gazdaságosan szerezze be. A csúcstechnológiát képviselő eszköz gyors megtérülési idejének köszönhetően a kezdeti nagyobb volumenű beruházás hamar megtérül. A fejlesztés cégünk mindennapi működését gazdaságosabbá teszi, az alacsonyabb működési költségek lehetőséget adnak cégünk fejlesztésére, mind technológiai, mind a humánerőforrás területén.

A következő években is szeretnénk beruházni, fejleszteni, elsősorban a géppark megújításával. Fontos célunk a vásárlókkal való foglalkozás színvonalának emelése, a kapcsolattartás erősítése is.

 A megvalósult fejlesztéssel üzemeltetési költségeinket, havi kiadásainkat tudjuk szignifikánsan mérsékelni az energetikai jellemzők javításával. Vállalkozásunk hosszú távon hozzájárul a CO2 terhelés javításához, ÜHG kibocsátás csökkentéséhez, a környezettudatos szemlélet erősítéséhez, egyúttal növeljük a hazai megújuló energia hasznosítás arányát. Jelen pályázat cégünk részére olyan beruházást tett lehetővé, melynek eredményeképpen a telephelyünkön használt meglévő és új elektromos gépek egyre növekvő energia használatát, és az ezzel járó magas kiadásokat tudjuk a jövőben csökkenteni, ill. részben megszüntetni.

További információ kérhető:

POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zrt.

www.polgarcoop.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.