Napelemes beruházás a Polgár és Csege Coop Zrt. Polgár Hősök utca 24. sz. telephelyén

 

Kedvezményezett:

POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe:

Napelemes beruházás a POLGÁR ÉS CSEGE COOP Zrt. Polgár Hősök utca 24. sz. telephelyen

Támogatás összege:

5 038 000 Ft

Támogatás mértéke:

55 %

Projekt tartalma:

Napelemes rendszer telepítése

 

Projekt tényleges befejezése:

2021.07.08.

Projekt azonosító:

GINOP-4.1.4-19-2020-01800

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény

 

Európai uniós támogatásból valósult meg a Polgár és Csege COOP Zrt. Polgár Hősök utca 24. sz. alatti telephelyének Energetikai fejlesztése

 

2021 / 08 / 11

 

A Polgár és Csege Coop Zrt. 2020 novemberében 5,03 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatására” című pályázati kiíráson. A 9,16 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében napelemes rendszer telepítése valósult meg a beruházási helyszínen.

 

 

A Polgár és Csege Coop Zrt. fő tevékenysége az élelmiszer kiskereskedelem. Polgáron és vonzáskörzetében lévő településeken – Görbeháza, Újtikos, Tiszagyulaháza, Tiszavasvári, Folyás, Újszentmargita és Tiszacsege – összesen 22 coop üzletben várjuk vásárlóinkat. Részvénytársaságunk tagja az országos Coop üzletláncnak. A cég jelenlegi formájában 2007 óta dolgozik a Polgár és Vidéke Áfész, valamint a Tiszacsege és Vidéke Áfész jogutódjaként. A társaságunk alapfilozófiája a minőségi vidéki kereskedelem megteremtése a működési területünkön, az itt élő lakosság mind magasabb színvonalú kiszolgálása, ellátása, napi szükségleteinek kielégítése élelmiszer és napi cikk kategóriában. Az üzleteinkben forgalmazott termékek mintegy 80%-a magyar termék. A jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszünk havi kiadásainkat a lehető legkisebbre csökkenteni. Az épületek fenntartása jelentős terhet ró a költségvetésünkre, kiváltképp a téli időszakban.

Cégünk a projektben szereplő épület üzemeltetése során nagyon magas energia számlákat fizetett ki az áramszolgáltató felé, mely jelentősen terhelte a költségvetést, éppen ezért megújuló energia korszerűsítést kívántunk végrehajtani épületünkön, hogy csökkentsük a magas energia számlákat. Az épület energia csökkentése érdekében több alternatíva felmerült, melyek közül a napelem rendszer került kiválasztásra. Elkötelezettek vagyunk a megújuló energiaforrások hasznosításának propagálásában és lehetőségeinkhez mérten kivesszük részünket a környezettudatos megoldások alkalmazásában. Jelen beruházással is törekszünk a zöld energia kiaknázására, hiszen egy összesen 27,2 kW teljesítményű napelem rendszer kiépítése valósult meg az épületen. Céljaink a projekt megvalósításával:

  • havi kiadások szignifikáns mérséklése az energetikai jellemzők javításával
  • munkahely megtartás
  • a rentábilis működés biztosítása cégünk hosszú távú működéséhez
  • a CO2 terhelés javítása
  • ÜHG kibocsátás csökkentése
  • környezettudatos szemlélet erősítése
  • növelni a hazai megújuló energia hasznosítás arányát.

 

További információ kérhető:

Polgár és Csege Coop Zrt.

4090 Polgár, Hősök utca 10. A. ép.

Tel.: 30 339 3234

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.