• b1.png
  • b2.png
  • b3.png

Pályakezdő gyakornokok foglalkoztatása a Polgár és Csege COOP Zrt-nél (GINOP-5.2.4-16-2016-00032)

Kedvezményezett neve:

 POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe:

Pályakezdő gyakornokok foglalkoztatása a Polgár és Csege COOP Zrt-nél

Szerződött támogatás összege:

 8.727.753,- Ft

A támogatás mértéke:

 100 %

A projekt tartalma:

A POLGÁR ÉS CSEGE COOP Kereskedelmi Zrt. 8.727.753 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. A 100%-os támogatási intenzitású projekt keretében 3 fő gyakornok foglalkoztatása valósult meg.

 

A Polgár és Csege Coop Kereskedelmi Zrt. tevékenysége több évtizedes működésre tekint vissza. A társaság 2007. július 1-től működik Polgár és Csege Coop Zrt-ként. Az Észak-Alföldi régióban 3 megye találkozásánál, 9 településen, összesen 54 üzlettel rendelkezik, amelyek az országos Coop üzletlánc tagjai.

A telephelyek nagy száma miatt a vállalkozás jelentős foglalkoztató, és nagy szerepe van a gyakorlati szakképzésben is. A tanulók gyakorlati képzése 2007 óta folyamatos, átlagosan 10-15 fő tanuló részvételével.

A projekt keretében a gyakornokok 9 hónapon keresztül mentorok koordinálásával sajátították el a szakmai elemeket. A gyakornokok munkavégzéséhez kapcsolódó infrastrukturális feltételek megteremtését is megvalósította a cég. A fejlesztés eredményeként a munkavégzésükhöz kapcsolódó eszközök kerültek beszerzésre. Ezen belül 1 db 256 literes hűtőszekrény és 5 db 200 literes üvegajtós fagyasztószekrény került beszerzésre. Az eszközök a gyakornokok munkáját, és a munkafolyamatban a gyakorlat megszerzését, begyakorlását nagymértékben segítették. A vállalat gyakornoki kapcsolattartót jelölt ki, feladata a gyakornokok szakmai és munkahelyi beilleszkedésének segítése, munkájuk, fejlődésük értékelése, előrehaladásuk dokumentálása volt. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó a továbbfoglalkoztatási időszak lezárultával a támogatási időszakban is értékelést ad a gyakornokok munkájáról a munkáltatóval egyeztetve, amely egyben referenciául szolgál. A projekt keretében 4 fő élelmiszer és vegyi áru eladó végzettségű fiatal munkavállalót alkalmazott a Zrt., akik 25 év alattiak és az Ifjúsági Garancia rendszerben regisztráltak. 1 fő gyakornok másfél hónap foglalkoztatás után elhagyta a céget, akit a projekt további megvalósítási ideje alatt sem tudtak pótolni, így a gyakorlati kapcsolattartók száma is 1-re csökkent.

A projekt hozzájárult a gyakornokok szakmai gyakorlati ismereteinek növeléséhez, a megszerzett munkatapasztalattal javultak munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk. Az ágazatban tapasztalható munkaerőhiány miatt a gyakornokokkal hosszú távon számolt a vállalat. Az általuk foglalkoztatott gyakornokok korszerű körülmények között szereztek munkatapasztalatot, hozzáértő szakmai támogatás mellett sajátították el a szakmai fogásokat.

A projekt befejezési dátuma:

 2017.04.30.

A projekt azonosító száma:

 GINOP-5.2.4-16-2016-00032