• b1.png
  • b2.png
  • b3.png

Pályakezdők foglalkoztatása gyakorlati program keretében a Polgár és Csege Coop kereskedelmi Zrt-nél /TAMOP-2.3.4.A-13 1-2014-1125/

15 | 06 | 30

Polgár és csege coop kereskedelmi zrt.

 

Sajtóközlemény             

Pályakezdők foglalkoztatása gyakorlati program keretében a Polgár és Csege Coop kereskedelmi Zrt-nél

 

A Polgár és Csege Coop Kereskedelmi Zrt. 4,05 millió forint uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint Támogató által 2013.01.10-én meghirdetett „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” című pályázati kiírásban.

 

A projekt keretében 2 fő 25 év alatti középfokú végzettségű  munkavállalót alkalmaztunk bolti eladó munkakörben, két megvalósítási helyszínen. A gyakornokok 2014 júniusában végeztek, az iskola befejezését követően (jelen projektet megelőzően) még nem helyezkedtek el, így pályakezdő munkanélküliként kerültek bevonásra a programba.

 

A gyakornokok a program keretében 9 hónapon keresztül mentorok  koordinálásával sajátították el a  szakmai elemeket. A gyakornok munkavégzéséhez kapcsolódó infrastrukturális feltételek megteremtését is lehetővé tette a pályázat, a fejlesztés eredményeként a munkavégzésükhöz kapcsolódó  eszközök beszerzése is megvalósult. 

Előzőeken felül a megvalósításhoz kapcsolódóan felmerült gyakornoki és mentori  bér- és járulékköltséget, szakképzési hozzájárulást, telekommunikációs és  kötelező nyilvánosság biztosításának költségét  is elszámoltuk a projektben.

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projektben,  4,05 millió forint európai uniós támogatás segítségével a programba bevont gyakornokok korszerű eszközök segítségével, hozzáértő szakmai támogatás mellett sajátították el a szakmai fogásokat.