• b1.png
  • b2.png
  • b3.png

Munkahelyi képzések megvalósítása a versenyképesség növelése érdekében a polgár és csege coop Zrt.-nél /TAMOP-2.1.3.B-12 1-2012-0122/

 

  15 | 06 | 23

Polgár és Csege Coop Zrt.

 

Sajtóközlemény             

Munkahelyi képzések megvalósítása a versenyképesség növelése érdekében a polgár és csege coop Zrt.-nél

 

A Polgár és Csege Coop Zrt. 10.759.707 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Programban. A 100%-os támogatási intenzitású projekt keretében a vállalat 43 fő munkavállaló számára 8 képzést valósított meg. A projekt során a munkavállalók összesen 96 új szakképesítést szereztek meg, mellyel nem csak a cég, de saját versenyképességüket és hatékonyságukat is növelni tudják.

                                                                                              

A Polgár és Csege Coop Zrt. gazdasági potenciáljának növelése érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy kiváló tudással és szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársakkal dolgozzon együtt. A stratégiai célok megvalósításához a humánstratégia a projekt keretében megvalósulásra kerülő képzések révén járult hozzá.

 

A projekt keretében a 10.759.707 Ft elnyert támogatási összegből a vállalkozás működési folyamataihoz kapcsolódóan 8 képzés (Általános eladó képzés, Angol nyelvi képzés (kezdő), Bolti számítógépes kereskedelmi és informatikai rendszerüzemeltető képzés két csoportban, Élelmiszerbiztonsági rendszerek képzés két csoportban, Boltvezetői oktatás, Csemege-pulti eladó, pénztáros képzés, Informatikai alapismeretek képzés két csoportban, Vezetői és vállalati hatékonyságnövelés képzés) valósult meg 43 munkatárs részvételével, melyből a hátrányos helyzetűek száma 15 fő.

 

A projekt megvalósításához és az eredmények fenntartásához a vállalkozás minden eszközzel rendelkezett. A képzések hatékony lefolytatásához a képző biztosította az eszközrendszert (számítógépeket, tananyagokat). A cég székhelyén egy kifejezetten továbbképzésekre kialakított helyiség is rendelkezésre állt.

 

Az elnyert támogatásból a képzési díjon túl a célcsoporttagok képzésre eső bér- és járulékköltsége, a pályázat lebonyolításába részt vevő projektmenedzser és pénzügyi vezető bér- és járulékköltsége, valamint a tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának költsége került elszámolásra.

 

A projekt hosszú távú célja a vállalkozás árbevételének növelése, a tevékenységeink jövedelmezőségének erősítése, a vállalati hatékonyság növeléséhez a szakmai alap megteremtése, az ügyfelelégedettség, a piaci részesedés növelése, és a piaci helyzetük erősítése, mely növekedés új alkalmazottak foglalkoztatását is eredményezheti hosszú távon.

 

A projekt eredményeképp a munkavállalók tudásának bővítésével, képességeik, készségeik fejlesztésével a vállalkozás tudatos emberi erőforrás gazdálkodásának továbbfejlesztését, növekvő szakmai alap megteremtését érték el, ezzel is segítve a vállalkozás gazdasági versenyhelyzetét.